Kiirmoe koostis: viskoos

Suve alguses võttis Gorilla oma luubi alla kiirmoest tuntud materjalid ja seekord on järg viskoosi käes. Mis on see salapärane viskoos, mis peitub pea iga rõivaeseme etiketil, kuid mille päritoluks võib olla kümneid erinevaid materjale? 

Gorilla grill: Madis Repnau

Armastusest mere ja taimetoidu vastu sündinud Vigri kohvik asub Tallinna Olümpiapurjespordikeskuses. Hooajalist ning liigselt töötlemata vegantoitu pakkuva kohviku peakokana alustas sel kevadel tööd Madis Repnau. Gorilla uuris, millised toiduained tema laual au sees on ning mida tema sel suvel grillil valmistab.

Prügisorteerimise ABC

Olles tekkiva prügi osas nutikas ja sorteerides seda vastavalt võimalustele, jääb su üldprügikast märgatavalt tühjemaks ja prügiarvedki väiksemaks! Ja muidugi rõõmustab selle üle ka loodus, sest iga ümbertöödeldud kotitäis jäätmeid säästab keskkonda.

Gorilla grill: Geter Gerlein

Staažikast Piccadilly kohvikust Pärnus sai taimetoidukohvik aastal 2011, kui tegutsetud oldi juba seitse aastat. Kohviku toitlustusjuht Geter Gerlein rääkis Gorillale, kuidas ja miks see muutus toimus, kuidas kohvikul täna läheb, ja ka sellest, kuidas “juustuseid” falafele valmistada.

Gorilla grill: Sandra Sentjurin

Kadriorus tegutsev Cakery by Chef Sentjurin on kondiitriäri, kus sünnivad hõrgud ja kaunid küpsetised makroonidest pulmatortideni. Sandra Sentjurin rääkis Gorillale, mida taimse magusroa väljatöötamisel tähtsaks peab ning tõestas, et grillil saab suurepäraselt ka magustoitu valmistada.