Vaesuse likvideerimine on meie võitlus

Vaesuse likvideerimine on meie võitlus

Täna, 17. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist vaesuse likvideerimise päeva.

Keskmine eurooplane, ka eestlane, viskab aastas ära 173 kg kõlbulikku toitu.

Vaesus ei ole midagi kauget ja käega katsutamatut - alles mõni aasta tagasi ilmus Eestis nukker statistikat, mis tõdes, et iga kuues Eesti laps peab õhtul tühja kõhuga magama minema. Lugematud perekonnad elavad väga kesistes tingimustes ja tulevad vaevalt omadega toime. Samal ajal lendab keskmise eurooplase - jah, ka eestlase - prügikasti 173 kg kõlblikku toitu. Igal aastal. Kusagil peab ju lahendus olema? 
 

Seetõttu panustame ise ühiskonna arengusse ja soovitame ka kõigil oma sõpradel seda teha. Ka vaesuse vastane võitlus saab seda suuremaks, mida enam inimesi sellesse panustab. Eestis on väga palju võimalusi, kuidas tagasihoidlike võimalustega perede heaolusse panustada, ilma seejuures ise midagi kaotamata. 

Meie Gorillas usume siiralt, et iga inimene võib olla suure muutuse algatajaks.

shutterstock_541354603.jpg

Toidust rääkides - kui jagada keskmise eurooplase iga-aastaselt raisatud 173 kg kuude vahel, saaksime iga kuu üle 14 kg prügikasti-toitu.

Kuidas oleks, kui panustaksime osa sellest vaesuses elavate perede heaks? Kui otsustaksime igaüks toitu mõistlikult suhtuma hakata ja realiseeriksime toidu enne, kui see prügikasti läheks, säästaksime nii raha kui keskkonda. Säästetud raha eest võiksime aga panustada näiteks Toidupanga töösse, mis igapäevaselt tühja kõhtu täidab.

Pime ja vihmane aeg tuletab meelde, et peagi hakkavad ka jõulud tulema. Jõulud on paljude perede jaoks väga keeruline aeg. Ühiskonna tarbimiskultusele alla jäämine mõjub rusuvalt nii suurtele kui väikestele. Palju on ka neid lapsi, kellel pole lootust see aasta üldse jõule tähistada. Ka sel aastal tehakse kindlasti üleskutseid panustada vähekindlustatud laste kingikotti, et ka nemad pühadest rõõmu võiksid tunda. 

Lisaks eeltoodule on aga paljudel meist mure - asju on liiga palju ja ruumi on liiga vähe! Enda üleliigsed, ent korralikud tarbeesemed, riided, mööbli ja tehnikavahendid saab samuti abivajajatele toimetada. See aitab vähekindlustatud peredel suunata pere eelarve elutähtsate asjade peale, ilma samas millestki puudust tundmata. Annetusi võtavad vastu ja jagavad abivajajate vahel näiteks Eesti PäästearmeeUuskasutuskeskusHumana, kohalikud omavalitsused, lastehaiglad ja varjupaigad üle Eesti
 

shutterstock_74065795.jpg

Meie jaoks väikesed teod võivad mõjutada kellegi elukäiku - seega ei tasu mugavusest diivanile istuma jääda, vaid panustada meie ühiskonna ja kogukonna käekäiku ning võidelda vaesuse vastu rohujuure tasandil. 

Vihmametsad sinu kreemipurgis

Vihmametsad sinu kreemipurgis

Farmiloomade varjupaigad Euroopas

Farmiloomade varjupaigad Euroopas