Vahekokkuvõte: Septembris ei söö liha

Vahekokkuvõte: Septembris ei söö liha

Blogi Deila Journey autor Teele jagab enda muljeid septembrikuise eksperimendi teisest lihavabast nädalast. 

 

Nimelt kui seda eksperimenti alustasin, siis kujutasin ette, et üks nädal on lihtne, aga teine nädal juba teen sohki ja söön mõne prae, aga tegelikult mul isegi ei isuta!

Hei, 

aeg lendab kuidagi kiirelt ja ongi aeg jälle teha tagasivaade, et kuidas mul läks. Ütlen kohe, et tegelikult olen enda üle väga uhke. 


Ütlen ausalt, et ühe korra tegin põhimõtteliselt sohki või noh ma ei olnud selles isegi süüdi. Käisin Saaremaal traumapäeval ja see oli intensiivne õppus 9-17.30ni ja vahepeal sai süüa ning seal oli kartulipuder koos hakklihakastmega. Mul oli räme nälg, aga ma sõin ära ainult kartuli, aga kahjuks kartuli peal oli kastega, siis koorisin küll kastme maha, aga siiski… Ütleme nii, et olin enda üle rohkem kui uhke   
Igal juhul katsetasin see nädal palju vegantoite, aga nendest eraldi ma siin rääkima ei hakka. Otsustasin, et kui eksperiment läbi, siis teen ülevaate oma lemmikutest.

shutterstock_353736437.jpg


See nädal üks naljakas asi juhtus küll  Nimelt sõber käis külas, kes sööb liha väga palju ja kui talle rääkisin, et teen sellist asja, siis ütles, et olen peast soe. Igal juhul enne tema tulekut käisin ostsin Illegaardi vegan burksi ja pakkusin seda siis ka talle nii, et ta ei teadnud. Sõi ja kiitis ja küsis kas ise tegin. Ütlesin jaja ning kui oli lõpetanud, siis tunnistasin, et seal oli 0 grammi liha, et see Tartu parim vegan burks väidetavalt. Oleksite pidanud ta nägu nägema  aga tõesti oli VÄGAAAAAAA maitsev. Mõtlesin, et nii kui mul tekib mõte, et soovin liha, siis lähen ja söön seda burksi ja isu kaob. Veelkord, tõesti ülimaitsev oli! Üleüldse olen grupi "Jah, see on vegan!" retsepte proovinud ja avastanud, et need on ülimaitsvad toidud. Ausalt öeldes mul pole liha isu ka olnud. Ma isegi imestasin, et miks mul liha isu ei ole, et millest see tuleneb.

Alguses mõtlesin küll, et meile on emapiimaga juba sisse joodetud, et ikka liha tuleb süüa, aga tegelikult on see mingi aegunud müüt.

 

Üleüldse olen tähele pannud, et kui mingit vegan asja sööma hakkan, siis juba poes ma mõtlen, et niikuinii see on vastik ja halb, aga tegelikult ma lihtsalt sildistan ilma proovimata ning mõtetel on väga suur jõud !

Olen ka mõlgutanud mõtteid, et kui see kõik läbi saab, et mis siis saab, et kas lähen liha juurde tagasi või mitte. Arvatavasti ma päris 100% lihast loobuma  ei hakka, aga samas liha tarbimine muutub minimaalseks. Need on minu esialgsed mõtted. Eks elame ja näeme, aga kindlasti midagi muutub. Pigem ongi raske see ühiskonna surve või arvamus, sest siiani iga kord kui ütlen, et ei aitäh ma ei soovi, kuna ei tarbi liha, siis tehakse kohe nägusid. Ma ise arvan, et inimeste teadlikkus muutub aina paremaks ajaga ja toidulaud muutub aina puhtamaks tänu sellele.

Kõige rohkem on muutunud see, et ma ei ole väsinud!

Mul on kuidagi nii palju energiat ja tahet. Varem kui tulin töölt, siis esimene mõte oli minna pessu ja magama või siis loivasin õhtusse ja midagi asjaliku ei teinud. Aga nüüd tulen töölt ja ei ole väsinud, õhtuti jään magama kiirelt ja ma puhkan ennast välja! Muidu ärkasin öö jooksul umbes 3-5x  ja vähkresin, hommikul olin väsinud jms. Antud hetkel kuidagi tunnen ennast palju energilisema ja kergena. Ma ei oska seda mitte millegi muuga seostada kui sellega, et ma ei tarbi liha. Mu seedesüsteem töötab hästi ja pole raskustunnet ega meeletult häirivaid gaase. Ühesõnaga siiamaani olen väga rahul, et otsustasin proovida! Mul veel 2 nädalat minna ja vaatame, et kas pean vastu või mitte. 

eksperiment.jpg

Mina soovitan küll ka teistel proovida vähehaaval, et näiteks 2 nädalat ei söö liha ja vaadake, mis muutused organismis aset leiavad. Kui mina, vana laisk harjumuste lohe, saan siiamaani hakkama, siis saab igaüks hakkama!
Kõigele lisaks mul on suhteliselt  madal hemoglobiin kogu aeg olnud  ja seoses sellega oktoobris on aeg jälle doonoriks minna, et siis selgub kas lihasöömine mõjutab kuidagi hemoglobiini või mitte.

 

Blogi Deila Journey autor Teele

HOIA Homespa

HOIA Homespa

Hooajatoitude ABC - sügise eri

Hooajatoitude ABC - sügise eri