Septembris ei söö liha

Septembris ei söö liha

Kuidas läks blogija Teelel septembrikuu eksperimendi ''septembris ei söö liha'' esimene nädal?

 

Ongi nädal möödas ja on aeg kirjutada, et kuidas mul läks. Ütleme nii, et päris hästi ja samas päris raskesti. Alguses, kui selle väljakutse vastu võtsin, mõtlesin, et mis see siis ära ei ole, et üpris lihtne ülesanne, et jätan vorsti/viineri ära ja ongi korras. PS! Ma ei söö tegelikult viinerit aga mõte loeb. Igaljuhul selle nädala jooksul olen põhimõtteliselt kogu aeg tööl olnud või siis kodus maganud, nii et süüa ise ma väga teinud ei ole ja olen elanud poetoidust.

Kuidas näeb välja 60€?

Kuidas näeb välja 60€?

Esiteks, mis ma pean ütlema, see taimetoitlase elu on väga kallis... Näiteks täna käisin poes ja mul läks 60€.

Igal juhul läksin mina siis üks päev poodi ja lihtsalt olin seal nagu peata kana ja ei teadnud mida võtta või mida üldse süüa. Tundus nagu ma ei tohiks mitte midagi süüa. Kõige naljakam on see, et oleksin peaaegu eksinud kaks korda. Nimelt esimene kord soovisin kõrvitsasuppi teha ja hakkasin sinna kanapuljongit panema ja järgmine hetk oli mu kapis salaamimaitseline sulajuust. Ma saan aru, et liha seal ei ole, aga siiski.


Tunnistan pattu!

Ühe korra ma see nädal ostsin poest pasteeti. Ma olin siis tööl ja ei mõelnud jällegist sellele ja kui juba sööma hakkasin, siis hakkasin naerma, kuna mõtlesin, et jälle ma eksisin.  See oli ka ainus kord, kui midagi liha moodi asja sõin või noh toodet.


Igal juhul, mida ma olen märganud peale tühja rahakoti: 

mu keha on puhanud.

Mul on kerge olla või selline muidu ikka vahest kõrvetised või selline õhupalli effekt kiusas, aga praegu ma tunnen ennast kergena. Jajaa muidugi metafoorses mõttes, sest tegelikult olen rämedalt ülekaaluline, aga see pole hetkel teemaks.


Ma magan palju paremini.

Muidu läksin voodisse ja vahtisin lage ja scrollisin fb tuima kala näoga, aga hetkel heidan pikali ja umbes 10 minutiga magan ja see pole väsimusest, sest väsinud olen ma enne ka olnud.
Kõige rohkem on minu käest vist küsitud, et kas sa siis tõesti ei igatse mõnusa medium rare lihatüki maitset, siis aus vastus on EI! Ma olen aru saanud, et see liha vajadus on tegelikult ikka väga peas kinni või õigemini rutiin, et kerge  on haarata vorst ja teha võileib, et nüüd tuleb suuremalt mõelda.

Muidugi mul on veel 20 päeva minna ja kui mingi hetk on uudistes, et keegi tanklas mõrvas burgeri pärast järjekorras inimesi, siis olen arvatavasti see mina.

Tegelikult igatsen kanatiibasid. Varasemalt jälgisin fitlapi kava ja ükskord nädalas oli cheat meal, siis selleks oli pm. alati kanatiivad küüslaugukastmega!

 

Ütlen ausalt, septembris ma puhkan fitlapist, sest ma tahan proovida neid vegan tooteid ja mu kavaga need ei ühildu. Saan oma keha mürkidest puhtaks ja oktoobris lähen oma kava eluga edasi.
Kõigele lisaks, miks mul võibolla kerge tunne on – varasemalt pigem käisin üle päeva karusid karusselli saatmas, siis praegu käin iga päev ja mitu korda! Mitte, et teil vaja teada oleks, aga nooo siiski!

Kaalult on kadunud-1.8kg!

63676f_a194c8de3b9548dfa7ae094a8c9f8a3b~mv2.jpg

Käisin täna Prismas, kuna seal pidi kõige suurem vegan toodete valik olema. Ostsin siis ka neid kõige popimaid. Näppisin seda maitsepärmi ja mõtlesin, et kmooon Teeeele, et kui sa seda ei osta, siis on su eksperiment täiesti mõttetu, sest on veganite seas must have nr. 1. Teine must have on see Oatly jook. Olen ka nüüd pop 😀 Seal all peidus on ka see sojagrillkotlet, mida olen päris palju veganite gruppidest näinud ja mis pidi maru hea olema. Mu lootused on igal juhul väga kõrged…

63676f_00896214ccf24cb58577b2f7b571e26d~mv2.jpg

Vabandust, et ma nii ütlen, aga selle vorsti ees olid mu ootused VÄGA kõrged, aga..maeitea. Saepuru vist maitseb ka paremini?  Ei? Ma pole saepuru maitsnud, aga see oli niiiiiiiiiiiii kuiv, et wöak, aga hakkisin ta omleti sisse ja seal oli okei.

 

 

Septembrikuu eksperimenti viib läbi blogija Teele, kelle toimetustest saab lugeda aadressil www.deilajourney.com

 

Kui soovid samuti Gorilla blogisse oma kogemusest/arvamusest kirjutada või viia läbi eksperiment, siis võta meiega ühendust info@gorilla.ee.

 

Meie võrdsed kaaslased - loomad

Meie võrdsed kaaslased - loomad

6 ideed toidujääkidega kokkamiseks

6 ideed toidujääkidega kokkamiseks