Septembris ei söö liha

Septembris ei söö liha

Nagu mainitud, alustab sel nädalal Teele enda jaoks hullumeelse eksperimendiga - septembris ei söö liha!


Kuidas tal läheb ja mis teda selleni üldse ajendas? Postitame Gorillas kord nädalas kokkuvõtteid, kuidas Teelel läheb ja mida ta lihavabast elust arvab. 

Teele seiklustest saab lähemalt lugeda tema blogis Deila Journey

#Septembriseisööliha

Hmm...peale esimest blogiposititust lihavabast septembrist kirjutasid ja tundsid huvi päris paljud, et miks selline otsus. Ütlen ausalt, et minu suust kõlab see päris jaburalt, sest terve lapsepõlve kasvatasid mu vanemad sigu müügiks ja antud hetkel linde, aga.. vot see AGA. Mingi hetk avastasin, et söön minimaalselt sealiha. Peale sealiha söömist oli lihtsalt väga raske olla ja selline “õhupalli” tunne. Alguses ma ei seostanud seda ära, aga mingi hetk lõi pirn põlema, et see peab liha söömisest olema ja proovisin kohe järgi ja hopstiiiiii oligi!


Tegelikult 80% väärtuses ma jälgin fitlapi toitumiskava ja seal õnneks sain sealiha asendada kana või veise vastu. Neid ma ikka söön. Eestlastele on kuidagi sissejuurutatud, et meie esivanemad juba küttisid mammutit ja liha peab sööma. Ikka hommikuks võileib ja õhtuks seapraad!


FB on selline äge grupp nagu Jah,see on vegan! Vaatasin neid pilte ja mõtlesin,et nende toidud ju näevad väga isuäratavad välja.

shutterstock_521731414.jpg

Pole nii, et hommikuks söövad kapsast ja õhtuks kapsast koos porgandiga nagu väga paljud arvavad. 

Nende toidupildid on palju isuäratavamad kui minu kana. Sellel vegan asjal on päris üllas eesmärk ja müts maha nende inimeste ees, kes seda suudavad teha.

Palmiõli ma näiteks ammu väldin ja spetsiaalselt vaatan, kas toode palmiõli sisaldab või mitte. Kui teil vahest igav on, siis googeldage, mida palmiõli tarbimine loodusega teinud on või millise hinnaga seda saadakse. 

Ütlen ausalt, et olen kade veganite peale...
Jah võiksin ju ka, aga ma ei kujuta enda elu ette ilma muna ja kodujuustuta! ja jäääääääääätis..mmmm. jajaa tehakse vegan versioone ka, aga kodujuust on minu teine must have asi.  Ahh, mis ma valetan. Tegelikult mul pole nii tugevat iseloomu. Lihtsalt tahan proovida, et mida mu keha ja nahk tunneb kui ma kuu aega olen lihavaba.  Poes ringi luusides näen, et tegelikult on meie lettidele jõudnud väga palju vegan asju ja miks mitte neid nüüd proovida! Kujutan ette, kuidas ma esimesed sojavorstid vandudes prügikasti viskan, aga siiski... Äkki on väga maitsvad! Varsti saan teada ja teiega jagada.

Ühesõnaga kellele vähegi sellised asjad huvi pakuvad, siis proovige ka näiteks nädal aega täiesti lihavaba olla! Ma arvan, et see on äge kogemus ja eksperiment.


#septembriseijoo on igav, nii et parem #septembriseisööliha!
Jõudu! 

Kõik on uus

Kõik on uus

Taimetoitluse võimalikkusest põhjamaal

Taimetoitluse võimalikkusest põhjamaal