Kõik on uus

Kõik on uus

Ma väga naudin seda, kuidas septembris kõik tundub uhiuus ja eriline.

Igal päikselises päeval ärgates käib esimese asjana peast läbi mõte “Oh! Täna võib olla selle aasta viimane suvine päev!” Eks meie standardid nii suvele kui sügisele on ammu alla viidud, kuid meeletult tore on teadlikult nautida iga viimset kui päiksepaistelist päeva. Ja ei juhtu siis ka midagi halba, kui ilm ära keerab - ongi põhjust suure värvilise vihmavarju alla peituda ja toas end pleedi sisse keerata. 

Ka esimesed kolletavad lehed on erilised: ei lähe enam kaua, kuni kogu Eesti värviliste langevate lehtede alla mattub.

Tegelikult iseloomustab septembrit nii palju enamat kui kõigest ilm.

September on nagu aastavahetus, kus inimesed annavad iseendale lubadusi ja proovivad kõigest väest olla iseenda parem versioon: usinam, uudishimulikum, kohusetundlikum ja rõõmsam. 

Tänasest hakkab Gorillaga oma teekonda jagama veel keegi, keda uued algused innustanud on. 

Kiirabis töötav Teele on võtnud vastu väljakutse septembris liha mitte süüa.

Tema eksperiment algab homme ja kord nädalas loodame ka meie väljakutse edenemise kohta uudiseid saada. Gorilla on võtnud nõuks naist tema teekonnal igati toetada. Lihast loobumine, isegi lühiajaliselt, ei ole alati lihtne ülesanne, kuid sellest otsusest võidavad nii loomad kui inimesed. 

Lisaks sellele on septembris oodata suurt sündmustelainet. Septembrikuu teejuht võttis juba kokku meie selle kuu lemmiküritused. Sel nädalal on Tallinna elanikel võimalik osaleda nii Sinilinnu aruteluõhtul “Mis on ökoriik?” kui ka Eesti Vegan Seltsi filmiõhtul Kumus, kus toimub Eesti esilinastust filmile “Mida tervist?” ehk “What the Health?”. 

Uus sügis toob endaga kaasa nii palju võimalusi ennast arendada ja harida. 

Susanna

Taimetoidu ABC

Taimetoidu ABC

Septembris ei söö liha

Septembris ei söö liha