Detsembrikuu teejuht

Detsembrikuu teejuht

Kätte on jõudnud tõenäoliselt üks aasta kõige oodatumaid aegu - detsembrikuu, koos pühade, lähedaste ja lumega tähendab paljude jaoks soojuse ning helguse aega. Külmade ilmadega võib tekkida tahtmine end diivanile teki sisse kerra tõmmata, kuid tegelikult on detsember üks kõige sündmusterohkemaid aegu. Ka meie oleme teile välja otsinud mõnusad üritused, filmiõhtud ja koosviibimised, millest kindlasti osa võtma peaks.

Loomulikult, erilisi sündmusi on detsembris oluliselt rohkem - pea igal päeval toimuvad kaunid advendi- ja ootusajakontserdid on samuti väärt külastamist! Sellegipoolest, meie jõulukuu lemmikud keskkonda säästvad üritused on siin! 

Kriidivärvi töötuba Tartus - 5. detsember kell 17.30 Taaskasutuskeskuses Sahtel

Meile meeldib taaskasutus! Sellepärast ona alati rõõm näha, kui keegi on võtnud südameasjaks vanadele asjadele uue elu anda ning esteetilise välimuse kaotanud esemetele uuenduskuure teha. Kriidivärvi töötoas võib igaüks õppida, kuidas vaid paari pintslitõmbega prügimäele mõeldud mööbliesemest efektne disainielement teha. Tore on see, et kriidivärvid ei nõua mingeid maalrioskuseid - nendega saab tõesti hakkama ka kõige kohmakam kunstnik. 

Vigri & Gorilla vestlusõhtu „Kuidas olla veganina edukas ja efektiivne?“ - 7.detsember kell 18.30 Vigri kohvikus 

Nagu ikka kombeks, ootame koostöös Vigri kohvikuga kõiki oma sõpru ka sel kuul aruteluõhtule. Detsembrikuu õhtu toimub juba sel nädalal ja teemavalik on seekord kohe eriti intrigeeriv - kuidas olla veganina edukas ja efektiivne? Täpsemalt võtame arutelu alla küsimused, kuidas veganina loomi võimalikult efektiivselt aidata ja oma tegevustega veganlusele halva maine tekitamist vältida.  Oodatud on loomulikult kõik - nii veganid kui mitte-veganid. Sest tähtis on ju ikka see, et me looksime enda ümber parema maailma, eks? 

MTÜ Mondo jõulubasaar Telliskivi loomelinnakus - 9. detsember vahemikus 10.00-16.00

MTÜ Mondo hoolib samadest asjadest, millest Gorilla - õiglane kaubandus, puhtad toorained ja keskkonda säästev eluviis on meie jaoks südamelähedane. Sel talvel pakub Mondo huvilistele võimalust oma jõulueelsetel sisseostudel panustada õiglasele kaubandusele ja Uganda, Ghana, Afganistani ning Süüria käsitööle. Mondo basaarilt saab kindlasti linna kõige autentsemad kingid nõudliku maitsega lähedastele. 

Vigri & Gorilla filmiõhtu „Before the Flood“ - 14. detsember kell 17.30 Vigri kohvikus 

Sel kevadel laineid löönud Leonardo Dicaprio film „Before the Flood“ tuleb esitlusele ka Vigri kohvikus! Tasuta filmiseanss avab silmad kliimamuutuste osas ning otsib vastuseid küsimustele seoses liikide ja ökosüsteemide hävimisega ning korporatsioonide ja poliitikute poolt järjepideva probleemi salgamisega. Kas tead, kuidas elada, et meie enda ja miljardite elusolendite kodud ei häviks? Film algab kell 18.30, kuid taimne burgeri buffee avatakse juba tund aega varem. 

Lihavabad jõulud 2017

Lihavabad jõulud on Eesti Vegan Seltsi tänuväärne algatus, mis kutsub üles inimesi piduajal loobuma lihast ja panema rohkem rõhku taimsetele toitudele. Pühad, mis paljude eestlaste jaoks seostuvad ülesöömise ja raskustundega, võiksid olla hoopis kerged ning julmusevabad. Kasvõi ainult pühade ajaks lihast loobumisega näitame üles hoolivust nii iseenda kui loomade ja keskkonna suhtes. Taimsete roogade valmistamine on toredaks väljakutseks, teeb tervisele pai ja säästab süütuid elusid. 

Julm ja ebavajalik piimatööstus

Julm ja ebavajalik piimatööstus

10 parimat adaptogeenset taime stressiga toime tulemiseks

10 parimat adaptogeenset taime stressiga toime tulemiseks