Gorilla grill: Madis Repnau

Gorilla grill: Madis Repnau

Vigri kohvik Pirital on kahtlemata üks kõige idüllilisema atmosfääriga kohvik. Armastusest mere ja taimetoidu vastu sündinud kohvik asub Tallinna Olümpiapurjespordikeskuses, kust avaneb vaade merele ja tseremooniaväljakule ning kus on suvisel ajal avatud ka terrass. Vigri pakub kodumaist, hooajalist ning liigselt töötlemata taimetoitu: buffeevalikus on iga päev erinevaid praade, salateid ning päevasupp. Kahtlemata vääriks omaette sõitu Piritale ka Vigri magusavalik, kuhu kuulub nii värskeid saiakesi, küpsetatud hõrgutisi kui toorkooke.

Madis Repnau alustas Vigri kohvikus peakokana sel kevadel. Taimetoiduni jõudis Madis ise juba aastaid tagasi, tööalaselt aga alustas vegantoidu valmistamisega Mahemarketi kohviku köögis. Gorilla ajas Madisega veidi juttu ning uuris, milline toiduaine tema laual kõige suurema au sees seisab ning samuti seda, mida ta sel suvel kõige meelsamini grillile paneb.

 

Kui saaksid tagada endale eluaegse varu ühest toiduainest, siis millisest ja miks?

Madis: Ilmselt sooviksin endale eluaegset varu tatrast. Tatral on lihtsalt nii mitu palet ja seetõttu ka niivõrd lai kasutusala: toortatrast saab valmistada maitsvaid magustoite, tatrajahu on hea alternatiiv nisujahule erinevates küpsetistes ning tatratangust valmib kõige mõnusam puder hommikusöögiks.

Samuti on tatar väga toitaineterikas ja tervislik ning seetõttu ka laialdlaselt kasutusel rahvameditsiinis. Tatart tasub oma toidulaual hoida ka sellepärast, et see puhastab organismi ja vähendab kanserogeenide toimet. Samuti aitab tatar ravida depressiooni, diabeeti ja erinevaid soolestikuhaigusi.


Madise selle suve lemmikretsept sütel valmistamiseks on maitsekas ja toekas ning valmib kiirelt!

 

Grillitud portobello kikerherneste ja karulauguga

  • Puhasta seened paberiga mustusest. Eemalda lusikaga seenejalg ja eoslehed, et seene sisse mahuks rohkem täidist.
  • Kurna kikerherned, pane kaussi ja pressi kahvliga kergelt lömmi.
  • Haki sibul väikesteks kuubikuteks ja karulauk meelepärasteks tükkideks ning lisa kikerherneste juurde. 
  • Lisa eelnevatele koostisosadele natukene taimset koort, et tekiks kreemjas mass. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Täida seenned kikerhernemassiga, raputa peale pärmihelbeid ja küpseta grillil kaane all 10-15 minutit või kuni seened on pehmed.
  • Serveeri!

Vaja läheb:

  • 2 portobello seent

  • 1 konservipurk kikerkerherneid

  • 1 väiksem sibul

  • peotäis karulauku

  • kaerakoort (või muud taimset koort)

  • maitsepärmi

  • soola

  • pipart


Kodumaine supertaim – petersell

Kodumaine supertaim – petersell

Prügisorteerimise ABC

Prügisorteerimise ABC