Gorilla grill: Ele-Liis Pintman

Gorilla grill: Ele-Liis Pintman

Tartu legendaarses Genialistide Klubis toimetab juba ülemöödunud sügisest alates Göök, kelle eesmärk pakkuda hea hinnaga väga head vegan toitu on kuhjaga täidetud. Iga päev ootab külastajat erinev toekas lõunapakkumine, õhtumenüüs aga burgerid (sealhulgas kuulsusrikas ränduriburger!), wrapp ja bataadifriikad. Suuremad suutäied seltskondadele võimaldab aga Vapper Uba catering. Aeg-ajalt lüüakse aga ka Genialistide Klubi hoovis grill püsti!

Suvetoit ja grill on ju samahästi kui sünonüümid. Mida taimset säristab sütel Gööki peakokk ja Vapper Uba omanik Ele-Liis Pintman? Gorilla ajas Ele-Liisiga paar sõna juttu ja toob teieni ka tema lemmikretsepti. 

Mis on hea taimse toidu tegemisel kõige tähtsam ja millisele loomsele toiduainele on kõige keerulisem alternatiivi leida? 

Ele-Liis: Meie meelest on hea taimse toidu tegemise puhul kõige tähtsamad kirg ja armastus toidu vastu. Göökis töötavad kokad armastavad seda, mida nad teevad, ja tahavad pakkuda alati parimat ja on valmis katsetama uusi toite. Teiseks oluliseks asjaks on toidu maitsestamine: vegan toidu puhul on oluline julgus katsetada uusi vürtse ja ürte, leida uusi põnevaid maitseid. Hea on olla ka kursis pakutava toorainega ja sellega, mida kõike on võimalik sellest valmistada.

Kõige raskem on olnud meil leida taimset alternatiivi kalale, kalal on väga omapärane maitse ja seda on raske taimse toorainega taasluua. Aga praeguseks hetkeks on meil õnnestunud valmistada vegan Gilu, vegan lõhe ja isegi "tuunikala", mis on väga sarnased kalale. 


Ele-Liisi viimase aja üheks lemmikretseptiks on grillitud täidisega wrapp.

Grillwrapp neljale

(poe ostunimekirja leiad SIIT)

Vaja läheb:

  • Kirsstomatid  250g

  • Šampinjonid 100g

  • Suvikõrvits 1tk

  • Kollane ja punane paprika 4tk

  • Suitsune BBQ kaste 100ml

  • Jääsalat 1tk

  • Pikk värske kurk 1tk

  • Avokaado 2tk

  • Täisteratortilla 4tk

  • Lõika šampinjonid pooleks, tükelda suvikõrvits umbes 1cm laiusteks ketasteks ja haki paprika suurteks ruudukesteks, kirsstomatid jäävad terveks.
  • Aja kõik köögiviljad vardasse (head on peenikesed puidust vardad, neid peab enne grillimist vees hoidma, et nad peaksid paremini vastu). Aseta vardad kuumale grillile. 
  • Kui köögiviljad on juba kergelt küpsenud, pintselda nad üle suitsuse BBQ kastmega. Grilli seni kuni kõik köögiviljad on läbi küpsenud.
  • Värske täidise jaoks haki jääsalat ribadeks, kurk kuubikuteks. Värske salat on grillitud täidise maitse mahendamiseks, lisades juurde värskust ja värvi.
  • Soojenda tortillad grillil, ilus on, kui jäävad peale grillitriibud.
  • Kui tortillad on soojad, määri pool avokaadost igale tortillale.
  • Ühe tortilla sisse läheb üks varras grillitud täidist ja peoga kurgi ja jääsalati salatit. Soovi korral võid lisada enda lemmikut vinegrettkastet. 
  • Voldi tortilla kokku taskuks.

Ja ongi valmis!


Maailmamere viimased hingetõmbed

Maailmamere viimased hingetõmbed

Festivalid prügivabaks: Topsiring

Festivalid prügivabaks: Topsiring