All in Inspiratsioon

Gorilla grill: Madis Repnau

Armastusest mere ja taimetoidu vastu sündinud Vigri kohvik asub Tallinna Olümpiapurjespordikeskuses. Hooajalist ning liigselt töötlemata vegantoitu pakkuva kohviku peakokana alustas sel kevadel tööd Madis Repnau. Gorilla uuris, millised toiduained tema laual au sees on ning mida tema sel suvel grillil valmistab.

Gorilla grill: Geter Gerlein

Staažikast Piccadilly kohvikust Pärnus sai taimetoidukohvik aastal 2011, kui tegutsetud oldi juba seitse aastat. Kohviku toitlustusjuht Geter Gerlein rääkis Gorillale, kuidas ja miks see muutus toimus, kuidas kohvikul täna läheb, ja ka sellest, kuidas “juustuseid” falafele valmistada.

Gorilla grill: Sandra Sentjurin

Kadriorus tegutsev Cakery by Chef Sentjurin on kondiitriäri, kus sünnivad hõrgud ja kaunid küpsetised makroonidest pulmatortideni. Sandra Sentjurin rääkis Gorillale, mida taimse magusroa väljatöötamisel tähtsaks peab ning tõestas, et grillil saab suurepäraselt ka magustoitu valmistada.

Toiduga allergiate vastu

Miljonid inimesed kannatavad regulaarselt allergiate käes. Allergiat võivad tekitada nii toiduained, taimed, erinevad materjalid kui isegi päike ja vesi. Sageli on allergiad otseses seoses toitumisega. Kuidas toiduga organismi vastuvõtlikkust allergiatele vähendada?

Igale lapsele oma ema piim

Kas juua või mitte juua? See küsimus peaks meis tekkima iga kord, kui piimatoodete järgi käe sirutame. Kas lehmapiim on tõesti inimestele kasulik või peaksime pigem nautima külluslikku taimsete piimatoodete valikut?

Mis on õiglane kaubandus?

Fair trade on umbes sama moodne sõna kui öko, vegan ja gluteenivaba — kõik nagu kasutaksid seda, kuid tegelik tähendus jääb tihtipeale arusaamatuks. Mida see siis täpselt tähendab ja miks see meie jaoks oluline peaks olema? 

Kevadine taimekasvatuse ABC

Kuidas alustada aknalaua- või rõduaiaga? Milliseid köögivilju peaks ette kasvatama ja millised võib otse seemnest maha külvata? Kas hakata nullist seemnetega mässama või osta istikud? Mida juba märtsis külvata saab?